Blodtryksmåling (aflyst frem til september 2021)

blodtryksmaaling-1

Mange går rundt med forhøjet blodtryk uden at vide det. Her gør Hjerteforeningens frivillige en stor indsats ved at måle et vejledende blodtryk for borgere og anbefale personer med et forhøjet blodtryk at opsøge læge.

Som frivillig blodtryksmåler er man ude til lokale arrangementer sammen med andre frivillige for at måle blodtryk. Blodtrykskort kan printes her.

Frivillige blodtryksmålere er tilknyttet lokalforeningerne, ofte med en tovholder som er ansvarlig for:

• At målingerne og formidlingen af dem følger Hjerteforeningens retningslinjer
  • At frivillige, der måler blodtryk, bliver uddannet i blodtryksmåling og opdateret løbende
  • At lokalforeningens blodtryksapparater fungerer og er kalibrerede efter Hjerteforeningens retningslinjer
  • At koordinere lokalforeningens frivillige til blodtryksaktiviteter
  • At skabe synlighed om Hjertesagen og være ambassadører