Blodtryksmåling (aflyst 2020)

blodtryksmaaling-1

Mange går rundt med forhøjet blodtryk uden at vide det. Her gør Hjerteforeningens frivillige en stor indsats ved at måle et vejledende blodtryk for borgere og anbefale personer med et forhøjet blodtryk at opsøge læge.

Som frivillig blodtryksmåler er man ude til lokale arrangementer sammen med andre frivillige for at måle blodtryk. Blodtrykskort skaffes via webshoppen eller kan printes her.

Man gennemgår et obligatorisk grundkursus, hvor man klædes på til at udføre opgaven, og en gang årligt gennemføres et online genopfriskningskursus. Hvis man har en sundhedsfaglig uddannelse, hvor man har lært at måle blodtryk, er grundkurset ikke obligatorisk - onlinekurset er dog.

Frivillige blodtryksmålere er tilknyttet lokalforeningerne, ofte med en tovholder som er ansvarlig for:

• At målingerne og formidlingen af dem følger Hjerteforeningens retningslinjer
  • At frivillige, der måler blodtryk, bliver uddannet i blodtryksmåling og bliver opdateret via Hjerteforeningens onlinekurser
  • At lokalforeningens blodtryksapparater fungerer og er kalibrerede efter Hjerteforeningens retningslinjer
  • At koordinere lokalforeningens frivillige til blodtryksaktiviteter
  • At skabe synlighed om Hjertesagen og være ambassadører