Hjertemotion vinder sundhedspris i Silkeborg

10.000 kroner følger med skulderklappet til hjertemotion under Hjerteforeningen Silkeborg

Skrevet tirsdag d. 5. februar 2019

Af Lotte Bucka, lbucka@hjerteforeningen.dk

I Silkeborg står lokalforeningen bag to hjertemotion-hold, et i Kjellerup og et i Silkeborg. Begge hold løber over 32 uger. En fysioterapeut står i spidsen for holdene og er klar at give råd og vejledning til deltagerne.

For et par måneder siden modtog lokalforeningen et stort skulderklap af kommunen for indsatsen for kommunens hjerte-kar-patienter, da kommunen hædrede hjertemotion med Silkeborg Kommunes Sundhedspris på 10.000 kroner.

Læs her artiklen fra Silkeborg Kommune, hvor formand for Sundheds- og Ældreudvalget, Gitte Willumsen udtaler sig om fordelene ved Hjertemotion

Sundhedsprisen på 10.000 kr. skal gå til at fremme indsatsen for Hjertemotion i Silkeborg Kommune.

Hjertemotion findes i mange kommuner fordelt over hele landet. I 2018 var der mere end 170 hold.

Overrækkelsen af sundhedsprisen skete i Jysk Arena.

Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, var også ved tasterne og havde dette glade budskab på Twitter.

Et trygt og aktivt liv med hjertemotion
Målet med hjertemotion er at udvikle og vedligeholde de hjertesunde livsstilsændringer, som hjertepatienter starter i regioner og kommuner. Forløbet strækker sig over 32 uger. Deltagerne mødes en gang om ugen i 1½ time, motionerer og har også tid til hyggeligt samvær og erfaringsdeling.

Foto øverst i artiklen stammer fra Silkeborg Kommunes omtale af sundhedsprisen på kommunens hjemmeside