Hjertestarterdagen 34 steder i landet

Frivillige fra lokalforeninger og instruktører fra introduktionskurserne ”Hjerteredder – 30 minutters intro i genoplivning” havde sat alle sejl til på Hjertestarterdagen. Her kunne danskerne få et indblik i genoplivning og melde sig til kurserne

Skrevet mandag d. 21. oktober 2019

Af Lotte Bucka, lbucka@hjerteforeningen.dk

I silende regn stod Charlotte Werner under en presenning Vordingborg Station og introducerede hjertestart, mens der på færgen mellem Bornholm og Ystad var varmt og tørt, alt imens Mette Vibeke Stæhr viste, hvordan hjertemassage skal gives.

Der var fuld gang i den landet over på torve og pladser, biblioteker, på færger og i forlystelsesparker og mange kiggede nysgerrigt med og prøvede også kræfter med genoplivning på en introduktionsdukke.

Flere aviser har skrevet om Hjertestarterdagen den 16. oktober, og TV2 har bragt indslag både fra Bornholmerfærgen og fra Givskud Zoo. Se et udpluk fra artikler og indslag på links’ene herunder.

Hjertestarterdagen blev markeret i alt 34 steder i landet.

I Haarby ved Assens var der Hjertestarterdag i SuperBrugsen. Mange så med, da der blev demonstreret hjertestart. Se artikel fra Fyens Stiftstidende.

Viborg Stifts Folkeblad skrev om, da instruktører i Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning i Viborg i sundhedshuset demonstrede livreddende førstehjælp – både hjertemassage og brug af hjertestarter, og interessen var stor.

I Lolland-Falsters Folketidende kunne læserne se et opslag med flere fotos fra Hjertestarterdagen i artiklen ”En dag med hjertet i fokus”. Det var ved Hovedbiblioteket, at interesserede kunne komme forbi og se mere om at lære hjertestart.

På bølgen blå mellem Ystad og Rønne på Bornholmerfærgen var det stor interesse for at se demonstration af livreddende førstehjælp, afprøve hjertemassage på en dukke og svare på spørgsmål i en quiz om hjertestart. Se indslag fra færgen på TV2 Bornholm.

Blandt løver, elefanter og andre vilde dyr i Givskud Zoo mødte besøgende frivillige fra Hjerteforeningen, der var klar til at demonstrere hjertestart. Se indslaget fra TVSYD.

I agtersalonen på Alslinjens færge kunne interesserede også møde hjertestarterdagen, se artikel fra Jydske Vestkysten, ligesom der i Odder var demonstration af hjertestart foran Centralhotellet , se artikel fra Odder Avis.

Også på Hillerød Station stod instruktører klar til at introducere hjertestart til danskerne. Se artikel i Hillerødposten.

Billedet i toppen af artiklen stammer fra et indslag på TV2 Bornholms dækning af Hjertestarterdagen onsdag den 16. oktober. Se mere på TV2 Bornholm.