Transplantationsklubben har mistet Torben Møller Brask

Redaktionen har modtaget disse mindeord fra Pelle Christiansen

Skrevet onsdag d. 3. oktober 2018

Af Pelle Christiansen, medlem af Transplantationsklubben

Transplantationsklubbens æresmedlem og tidligere formand, Torben Møller Brask, er død 82 år gammel.

Torben blev hjertetransplanteret for 23 år siden på grund af dilateret cardiomyopati og måtte lade sig pensionere fra arbejdet som skoleinspektør ved Videbæk Skole.

Med den genvundne energi kastede Torben sig over det frivillige arbejde i Hjerteforeningens hjerte- og lungetransplantationsklub, hvor han blev en meget afholdt næstformand og formand.

Energien rakte til mere, for samtidig etablerede han Hjerteforeningens lokalkomite i Ringkøbing/Skjern, hvor Torben var formand i mange år.

Torben brændte virkelig for vores sag og forbigik ikke en lejlighed til at gøre opmærksom på nytten af organdonation. Han har holdt flere hundrede foredrag om organdonation og hjertetransplantation bl.a. for værnepligtige på kasernerne og for studerende ved forskellige uddannelsesinstitutioner.

Sammen med hustruen Rigmor har Torben tillige i en årrække været frivillig rundviser ved herregården Nørre Vosborg efter, at denne blev gennemgribende istandsat af Real Dania.

Ved sit ophør som formand for klubben blev Torben udnævnt til æresmedlem og senere tilkendtes han Hjerteforeningens guldnål for sin enorme indsats for Hjerteforeningen.

De seneste par år tilkom nogen fysisk svækkelse forårsaget af cancer. De sidste tre uger boede Torben på hospice, hvor han sov stille ind omgivet af sin familie.

Vore dybeste medfølelse går til Rigmor og familien.

Pelle Christiansen