Hjertegalla

Foto: Per Arnesen/TV2
Foto: Per Arnesen/TV2

Over 35 mio. kr. samlet ind til hjertesagen

Lørdag den 16. september afholdt TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen indsamlingsshowet Hjertegalla 2023 og samlede ind til kampen mod hjertesygdom.

Og aftenen endte med et fantastisk resultat:

Tusindvis af gavmilde danskere donerede tilsammen over 35 millioner kroner til kampen mod hjerte-kar-sygdom i Danmark.

Donationer, som går til forebyggelse af hjerte-kar-sygdom, patientstøtte og ikke mindst til livreddende hjerteforskning.

Penge, der gør en stor forskel, fastslår adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

– Vi kunne ikke gøre vores arbejde, hvis det ikke var, fordi så mange gavmilde danskere hvert år støtter op og er med til at kæmpe hjertesagen. Så efter så skøn en aften er det kun passende med en dybfølt tak til alle dem, der har støttet kampen for et liv uden hjertesygdom, lød det fra Anne Kaltoft.

Hæder til Årets Hjerteredder

Årets Hjerteredder, der støttes af Østifterne, blev også hyldet.

Prisen gik i år til Jesper Johansen fra Albertslund, som reddede sin mor, Dorthe, da hun i hjemmet faldt om med hjertestop.

Selvom de to var alene hjemme, holdt han hovedet koldt, fik alarmeret 1-1-2 og påbegyndte straks hjerteredning.

I fem minutter holdt Jesper gang i sin mors hjerte med hjertemassage indtil ambulanceredderne ankom, hvor de efter tre stød med en hjertestarter bragte Dorthe tilbage til livet.  

Den dygtige hjerteredder fik overrakt prisen af indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde, der gæstede årets Hjertegalla, og som hyldede alle de eminente hjertereddere, der gør en forskel: 

– Vi skylder jer alle en stor tak. I fortjener at blive hyldet. I yder en vigtig indsats, der er med til at skabe en tryggere hverdag for danskerne rundt om i landet, lød det fra Sophie Løhde, inden hun kunne præsentere vinderen.  

Læs mere om Jespers redning her.

Landsuddelingen

Landsuddelingen

Bliv en del af fællesskabet og Hjertesagen!

Klik på knappen og udfyld formularen - så kontakter vi dig!