GÅ MED

iStock-910563132_S

Hvad er GÅ MED?

GÅ MED er en kerneaktivitet i Hjerteforeningen og et gratis tilbud til dig, som ønsker at være en del af et gå-fællesskab med højt til loftet og plads til alle.

GÅ MED er også for dig, som ikke kan gå de lange vandreture, men gerne vil ud og nyde din lokale natur på gåture i Danmark sammen med andre ligesindede.

Alle gåture planlægges og afvikles af en lokal gå-vært som sætter rammen for et rart og inkluderende gå-fællesskab og sørger for at tilpasse tempo, distance og terræn, så alle kan være med – også dig som måske er udfordret på fysikken.

Gåturene foregår i lokale grønne områder – i skoven, parken eller ved vandet. Det vigtigste er ikke, hvor langt vi går, men at vi kommer afsted, og kan dele de gode oplever med hinanden undervejs.

Med hvert skridt vi tager, gør vi en forskel for egen og andres sundhed og trivsel.

Du finde din lokale gå-gruppe her

Bliv gå-vært i GÅ MED

Har du lyst til at skabe et aktivt lokalt gå-fællesskab til glæde for dig selv og andre? Så meld dig som gå-vært.

Hjerteforeningen søger gå-værter over hele landet. Som gå-vært får du to gratis kurser, så du bliver godt klædt på til at starte din egen lokale gå-gruppe. Kurserne indeholder bl.a.:

• Gode råd til at rekruttere deltagere til dine gåture
  • Redskaber til at planlægge og afvikle en god gåtur
  • Den gode værtsrolle: at skabe inkluderende gåture og oplevelser i naturen
  • Inspiration til at afholde den type gåture, som du brænder for

Som gå-vært afholder du regelmæssige gåture, for en eller flere deltagere der ikke nødvendigvis kan gå langt eller hurtigt. Du sætter rammen for et rummeligt fællesskab, hvor I bevæger jer sammen udendørs så der er samtidig er plads til gode snakke og oplevelser i det fri.

Som GÅ MED-vært er din vigtigste rolle at sikre, at alle kan være med.

Vil du være gå-vært i GÅ MED?

En gå-vært kan være dig, der gerne vil gøre noget godt for andre, dig der har en hobby, du gerne vil dele eller dig, der har lyst til at tilbyde gåture i dit lokalområde.

Som gå-vært klæder Hjerteforeningen dig godt på med alt, hvad du behøver for at komme godt i gang. Din vigtigste rolle som gå-vært er at sikre, at alle kan være med.

Se filmen fra vores ambassadør for GÅ MED, Bente Klarlund, som fortæller om rollen som gå-vært.